ORTHODONTIE

Wij zullen u voor de meeste orthodontie doorverwijzen naar een van onze samenwerkingspartners.
 
Voor aligners kunt u bij ons in de praktijk terecht. Vraag er naar bij uw behandelaar.
Voor meer informatie over orthodontie, behandelingen en beugels verwijzen wij u door naar:

Invisalign®

Bij ons kunt u ook terecht voor Invisalign

Wat is Invisalign?

‘Invisable aligner’, oftewel onzichtbare beugel, dat is waar Invisalign voor staat. Het is een geavanceerd orthodontisch systeem, speciaal ontwikkeld voor standscorrecties van uw gebit. Door middel van doorzichtige, uitneembare en speciaal voor u op maat gemaakte bitjes komen uw tanden in de gewenste positie.

De kosten

De kosten variëren afhankelijk van uw situatie. Uw behandelaar zal een begroting voor u opstellen.

Bovenstaande informatie is gebaseerd op www.invisalign.nl, op deze website vindt u meer informatie.

Kom ik in aanmerking voor behandeling met aligners?

Om te bepalen of u in aanmerking komt voor behandeling met aligners plannen wij u in voor een consult. Tijdens het eerste consult bespreken wij uw wensen en ontvangt u informatie omtrent de behandeling. Wanneer u voor behandeling met aligners kiest, doorlopen wij samen met u het volgende stappenplan:

  1. Opstellen (digitaal) behandelplan. Hiervoor maken wij (licht)foto’s, röntgenfoto’s en afdrukken. Na ongeveer 2 weken bespreken we samen met u het behandelplan.
    Soms is het verstandig om de behandeling over te dragen aan de orthodontist. Mocht dat zo zijn, dan zal dit in overleg gebeuren.
  2. Bespreken behandelplan aan de hand van een digitale animatie van uw gebit. U krijgt op voorhand al een beeld van het beoogde eindresultaat. Tevens ontvangt u tijdens deze afspraak de bij uw situatie horende begroting. Bij overeenstemming van het behandelplan wordt er over gegaan tot productie van uw persoonlijke aligners.
  3. Start behandeling. Kort na de productie van de aligners zullen deze bij u worden geplaatst. Gedurende het behandeltraject wordt er van u verwacht dat u de aligners minimaal 22 uur per dag draagt. Dit is van belang om het op voorhand geplande eindresultaat te bereiken.
  4. Controles. De behandelvoortgang wordt nauw gemonitord om de 4-6 weken.
  5. Afronding. Plaatsing retentiebeugel aan het einde van de behandeling om het eindresultaat te stabiliseren.

Wij zijn lid van: